HTML

Városi túlélő

Túlélési tippek, ötletek gyűjteménye városlakóknak, ha beütne a krach. Prepping - avagy felkészülten várni szokatlan helyzeteket.

A túlélők

Friss topikok

  • Irbisz: @Cuba-Libre: no igen, de ez csak stabil környezetben, "békeidőben" működőképes. A Covid és hatása... (2022.06.01. 14:33) Eközben az Auchanban...
  • katzor: kommunistanáci??? gondolkozz mielőbb leírsz valamit! hülyegyerek az egész családod az! (2022.05.01. 22:21) Prepperek, ti őrültek!
  • Almandin: Eléggé elsüllyedt ez a blog, de ma olvastam, hogy Ausztriában, Németországban milyen helyzet kezd ... (2021.11.07. 20:32) A legfontosabb túlélési technikák
  • Grego76: @prukker: nem bunker az, hanem u.n. tűztorony. Ebből figyelték a városi tűzeseteket. Szemben, a ge... (2021.04.20. 10:41) A kaméleon
  • pirított tücsök: "Fontos még, hogy legyen a háznál kézi gabonaőrlő! Ezzel lisztet tudsz őrölni. kb. 50-70.000 Ft. ,... (2021.02.24. 16:22) Vendégposzt: A felszerelésről

80 ezer embert telepítenek ki a hawaii cunami miatt

2012.10.28. 11:24 Martin Blake

Az index is írt már egy cikket róla (itt olvasható), hogy Hawaii összes szigetén cunamiriadót rendeltek el egy korábban bekövetkezett 7,7-es erősségű földrengés miatt. Az utakon máris dugók alakultak ki - a sors iróniája, hogy sok helyen éppen a partmenti útszakaszokon torlódtak fel az autók.

hawaii.jpg

Bár a hatóságok nem számolnak akkora szökőárral, mint a 2011-es japán cunami idején, de egyes becslések szerint a közelgő hullámok akár 2 méteresre is dagadhatnak. Később frissítem a posztot.

Frissítés (12:25)

A benzinkutaknál már a riasztást követő percekben hosszú sorok alakultak ki. Úgy tűnik, sok embernek még egy teli tank üzemanyaga sincs vész esetére. Nem szeretnék ítélkezni felettük, de nem lett volna jobb még tegnap sorbanállni a benzinért, ahelyett, hogy a cunamiriadó kellős közepén araszolgasson a sorban? Ezt az időt hasznosabban is tölthették volna (pl. magasabban fekvő területekre meneküléssel), ha idejében felkészültek volna. Egy újabb lecke, nekünk.

Egy másik videó, szintén a beragadt autósokról. Emberek ezrei lepték el az üzleteket, felvásárolva minden élelmiszert, vizet, gyógyszert. Jelenleg úgy tűnik, a cunami nem lesz pusztító erejű, de elővigyázatosságból még folyamatban vannak a kitelepítések.

Rájár a rúd az amerikaiakra. New Yorkban szükségállapotot hirdettek a Sandy hurrikán miatt. A várható áramkimaradások milliókat érinthetnek. Az index cikke erről.

Frissítés

Szerencsésen végződött az esemény, a legnagyobb hullám is csak 80 cm-es volt. Jelentős károk és sérülés úgy tűnik, nem történt. A helyi katasztrófavédelem vezetője szerint bár szükségtelen volt a kitelepítés, de gyakorlatnak nem volt rossz.

2 komment

Címkék: hawaii

A bejegyzés trackback címe:

https://varositulelo.blog.hu/api/trackback/id/tr934874615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koxi 2012.10.29. 11:41:39

mit is mondhatnék... Tegnap a BBC-t néztem este, onnan tudtam meg a new yorki vihart. Aztán ma reggel index, majd origo. Ott a hurrikán, itt a korai hideg és hó több örszágban. Az amiket az ember itt olvas és megtud az semmi más csak a pure valóság. döbbenet, h egy városból tényleg percek alatt elfogy minden a szupermarketekből.
Hát ez egy semmitmondó komment lett. Csak ráébredtem mennyire igaz minden amit itt eddig olvastam.
süti beállítások módosítása